Kdv tevkifatı hesaplama işlemi nasıl yapılır sorusuna yanıt bulmadan önce, kdv tevkifatı nedir sorusunu açıklamak gereklidir. Kdv tevkifatı, satılan bir maldan hem satıcının hem de alıcının vergi ödemesini ifade etmektedir. Bu sayede devlet kayıt altına almakta zorlandığı sektörlerdeki vergi kaçaklarının önüne geçebilmektedir. Kdv tevkifatı hesaplaması oldukça karışık bir hesaplama içermektedir. Hesaplamaya konu olan tutar, kdv oranı ve tevkifat oranı hesaplamaya katılmaktadır. Bununla birlikte iki çeşit hesaplama yolu bulunmaktadır. Kdv dahil fiyattan ya da kdv hariç fiyattan hesaplama seçenekleri de bulunmaktadır. Kdv tevkifatı hem alıcı hem de satıcılar açısından değerlendirilmektedir.
Kdv dahil fiyattan kdv tevkifatı hesaplama ya da kdv hariç fiyattan kdv tevkifatı hesaplama seçeneklerini, Kdv tevkifatı hesaplama tablosunun en üst kısmında görebilir ve seçiminizi yapabilirsiniz. Tevkifat oranları 10 üzerinden seçilmekte ve kdv oranı da %1, %8 ve %18 seçeneklerinden seçilmektedir. Ülkemizdeki bu kdv oranları haricinde kendi belirleyeceğiniz kdv oranını da hesaplama aracı üzerinden yazmanız mümkündür. Kdv tevkifatı hesapla işlemi sonucunda; tevkif edilecek kdv tutarı, kdv hariç tutar ya da kdv dahi tutar, tevkifat kdv dahil, kdv tutarı ve tevkifat hariç tutarı aynı tablo üzerinde görebilirsiniz. Tüm sonuç bilgileri virgül sonrasındaki hesaplamaları da içerecek şekilde sizlere sunulmaktadır.
Kdv tevkifatı hesaplama işlemi birçok parametreyi içinde barındırdığından ve yüzde oranlarında işlem yapıldığından hesaplaması oldukça karışık bir hesaplama türüdür. Bu hesaplamada hata yapmamak adına sitemiz üzerindeki hesaplama aracını kullanabilirsiniz. Girmiş olduğunuz verilere ve seçeceğiniz oranlara göre en doğru hesaplamayı kısa süre içinde yapmanız mümkündür. Tevfikat uygulanabilecek olan ürün ve malların ne oldukları kanunlar çerçevesinde belirlenmiştir. Bu uygulama ile devlet kdv alacaklarını garanti altına almaktadır. Kdv tevkifatının yapılmaması, ürün ya da hizmet alımını yapan kişi açısından daha önemlidir. Tevkifat yapılmadan fatura alınmışsa, tevkifatlı almışçasına kabul edilir ve beyannamede eksiklikten dolayı vergi cezası alınabilir. Bu gibi sorunlarla karşılaşmamak adına kdv tevkifat hesaplamalarının doğru bir şekilde yapılması önem taşımaktadır.
Kdv tevkifatı hesaplama işlemi ile taraflar en doğru değerlere ulaşmaktadır. Karışık görünen bu hesaplamanın el ile yapılması hataları da beraberinde getirecektir. Sitemiz üzerinden yapacağınız kdv tevkifatı hesaplaması ile sonuçlara kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Mal ve ürün satın alımlarında herhangi bir ceza ile karşılaşmamak adına bu hesaplamaların doğru yapılması önemlidir. Bu hesaplama kdv mükellefi ve kdv sorumlusu olan taraflar için yapılmaktadır. Kdv sorumlusu, tevkifatı yani kesintiyi yaparak devlete ödemeyi gerçekleştirir. KDV tevkifatının tam tevkifat ve kısmi tevkifat olmak üzere iki çeşidinin olduğunu da bu noktada belirtmekte fayda bulunmaktadır. Sizler de internet sitemiz üzerinden gerekli tutar ve oran bilgilerini yazarak kolaylıkla bu hesaplamaları yapabilir ve en doğru sonuca ulaşabilirsiniz.
Yeni Nesil Hesaplama Platformu HesaplaX'dan Elde Edeceğiniz Bilgilerin Tamamı Bilgilendirme Amaçlıdır.